Ce gătim astăzi
Turnulețe din vinete. Ingrediente: 2 vinete medii, 200 g urdă, 100 g telemea, 100 g smântână 32% grăsime, 2-3 fire de ceapă, ulei măsline, 200 g pastramă de pui afumată. Mod de preparare: Vinetele se taie rondele de cca. 1 cm grosime, se stropesc cu ulei și se frig pe grilul încins până se înmoaie. Cele doua tipuri de brânză se omogenizează, se amestecă cu smântână, pieptul tăiat cuburi mici și cozile de ceapă verde. Se suprapun câte 3-4 felii de vinete cu cremă de brânză între ele. Se dau la rece pentru 30 minute.
Friptură de curcan în crustă de verdețuri. Porții: 4. Timp de preparare: 80 de minute. Ingrediente: o pulpă de curcan dezosată (aproximativ 1,5-1,6 kg), 2 linguri rozmarin tocat, o lingură oregano tocat, 2 linguri salvei tocată, o lingură mentă tocată, 4 căței de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, o linguriță chili (opțional), o cană supă de pui, o cană vin alb, sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 180 de grade (temperatură medie). Curățați și tocați usturoiul. Tocați verdețurile. Ungeți carnea cu ulei de măsline și asezonați-o cu sare și piper. Înveliți carnea cu amestecul de verdețuri și usturoi. Presărați cu chili. Adăugați vinul alb și supa în tavă. Acoperiți cu folie de aluminiu și introduceți la cuptor pentru 60 de minute. Îndepărtați folia și mai lăsați friptura 10 minute la cuptor să prindă culoare. Se servește cu garnituri variate pe bază de legume sau orez.
Banane caramelizate cu înghețată. Ingrediente: o banană, 100 g ciocolată, 100 g zahăr. Mod de preparare. Facem un caramel din zahăr, punem 2 jumătăți de banană în caramel în timpul pregătirii caramelului. Apoi scoatem bananele cu grijă, punem sosul pete ele, apoi așezăm frumos peste banana două cupe de înghețată și decorăm, la sfârșit, cu două linii de sos caramel peste înghețată.
Friptură de curcan în crustă de verdețuri. Porții: 4. Timp de preparare: 80 de minute. Ingrediente: o pulpă de curcan dezosată (aproximativ 1,5-1,6 kg), 2 linguri rozmarin tocat, o lingură oregano tocat, 2 linguri salvei tocată, o lingură mentă tocată, 4 căței de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, o linguriță chili (opțional), o cană supă de pui, o cană vin alb, sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 180 de grade (temperatură medie). Curățați și tocați usturoiul. Tocați verdețurile. Ungeți carnea cu ulei de măsline și asezonați-o cu sare și piper. Înveliți carnea cu amestecul de verdețuri și usturoi. Presărați cu chili. Adăugați vinul alb și supa în tavă. Acoperiți cu folie de aluminiu și introduceți la cuptor pentru 60 de minute. Îndepărtați folia și mai lăsați friptura 10 minute la cuptor să prindă culoare. Se servește cu garnituri variate pe bază de legume sau orez.
Banane caramelizate cu înghețată. Ingrediente: o banană, 100 g ciocolată, 100 g zahăr. Mod de preparare. Facem un caramel din zahăr, punem 2 jumătăți de banană în caramel în timpul pregătirii caramelului. Apoi scoatem bananele cu grijă, punem sosul pete ele, apoi așezăm frumos peste banana două cupe de înghețată și decorăm, la sfârșit, cu două linii de sos caramel peste înghețată.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 01 Septembrie 2014
Luni, 01 Septembrie 2014
Luni, 01 Septembrie 2014
Luni, 01 Septembrie 2014
Luni, 01 Septembrie 2014
Luni, 01 Septembrie 2014
Sâmbătă, 30 August 2014
Sâmbătă, 30 August 2014
Sâmbătă, 30 August 2014
Sâmbătă, 30 August 2014
Sâmbătă, 30 August 2014