Ce gătim astăzi

101
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1409327697.jpg
Brioșe aperitiv. Ingrediente pentru brioșe (8 buc.): 100 g spanac congelat, 250 g făină, o linguriță cu vârf de praf de copt, sare, 2 ouă, 75 ml ulei de măsline, 150 ml lapte pentru umplutură: Diferite tipuri de brânză, după preferință, 2 linguri de smântână. Mod de preparare 1. Se bat bine albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se freacă cu uleiul de măsline, se adaugă laptele, sare după gust, se încorporează și spanacul dezghețat la temperatura camerei, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt și la urmă albușul bătut spumă tare. Se toarnă compoziția în forme de brioșe, unse cu un pic de ulei, apoi se dă la copt cca. 25 de minute, în cuptorul preîncălzit. Se scot din forme și se lasă să se răcească bine. 2. Se freacă brânzeturile cu smântâna și se mai adaugă sare, dacă este cazul, apoi se dă la rece pentru cca.30 de minute. După ce s-au răcit, brioșele se taie pe jumătate, apoi se umplu cu crema de brânzeturi. De jur împrejurul umpluturii se pun frunzulițe de pătrunjel tocate fin și cubulețe mici de ardei.

Spaghetti cu ton, usturoi și lămâie. Ingrediente: 250 grame spaghetti, 6 căței de usturoi mari, un ardei iute, o lămâie, o conservă ton de aproximativ 200 grame  (preferabil bucăți), 6 linguri de ulei de măsline, o legătură pătrunjel tocat, sare, piper proaspăt măcinat, 4 linguri de parmezan ras (pentru servire) Preparare: Fierbeți pastele al dente. Păstrați șase-opt linguri de apă în care au fiert pastele. Scurgeți lichidul din conservă. Tocați ardeiul iute, extrageți zeama de lămâie. Curățați usturoiul și tăiați fiecare cățel în două. Puneți usturoiul împreună cu uleiul într-o tigaie și încălziți la foc mic pentru a extrage gustul din usturoi. Scoateți și aruncați usturoiul. Nu lăsați usturoiul să-și schimbe culoarea deoarece va deveni amar. Adăugați ardeiul iute și sotați-l un minut. Adăugă și zeama de lămâie, tonul, șase linguri de apă în care au fiert pastele, verdeață, sare și piper. Puneți pastele fierte și scurse în tigaie și amestecați ușor, pe foc, timp de trei minute, până când pastele absorb lichidul. Pastele cu ton, usturoi și lămâie se servesc imediat presărate cu parmezan ras.

Blinele. Ingrediente: 200 g făină de grâu, 200 g făină de secară, 15 g drojdie, 3 ouă, 30 g smântână, 40 g unt, sare. Mod de preparare: Într-o cratiță se pune făina de grâu, se face o gropiță în mijloc, în care se va pune drojdia dizolvată în apă caldă. Totul se amestecă, după care se acoperă cu un șervet curat și se lasă la cald aproape două ore. În acest timp, aluatul va trebui să crească încă o dată cât a fost. După ce a crescut bine, se adaugă făina de secară, gălbenușurile, smântâna, sarea și albușurile bătute spumă. Se lasă apoi să se odihnească încă 20 de minute. Se încinge puțin unt într-o tigaie, se ia cu lingura din aluat și se prăjesc ca pe clătite, însă mai groase decât cele obișnuite. Blinelele se servesc de obicei cu smântână și pește afumat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Cetățenești : "Copilul mă șantajează cu durerea!"
Vineri, 29 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 29 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 29 August 2014
Stire din Cetățenești : Se poate demisiona fără preaviz?
Pagina a fost generata in 2.3718 secunde