Ce gătim astăzi

239
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1406641684.jpg
Aperitiv. Salată de cartofi cu mere. Ingrediente: o ceapă mică, 500 g cartofi, un morcov mare, o legătură pătrunjel, un sfert de țelină, 2 mere acrișoare, 2 castraveți murați, 100 g mazăre fiartă, 1-2 liguri de muștar, 150 g maioneză sare, piper măcinat. Mod de preparare: 1.Curătă și toacă ceapa mărunt. Spală rădăcinoasele și pune-le la fiert. 2.Spală cartofii și pune-i la fiert în coajă. După ce se răcesc, decojește-i. 3.Spală merele și îndepărtează semințele. 4.Taie cubulețe toate legumele. Taie merele felii. Adaugă ceapa, muștarul, mazărea și maioneza. 5.Potrivește salata de cartofi cu mere cu sare și piper, amestecă și dă la rece.

Lasagna cu carne de vită:Ingrediente: 1 pachet foi lasagna, 1 kg carne de vită, o ceapă, o cutie cu roșii în bullion, 150 g parmezan ras, o lingură cu boia dulce, piper, cimbru, ulei, sare. Mod de preparare: ceapa se rumenește puțin, până ce devine sticloasă, apoi adaugă carnea și continuă călirea. Pasează roșiile cu bulionul și diluează cu puțină apă, adaugă pastă peste carne, potrivește gustul de sare, pune boiaua, piper și cimbru. Lasă să scadă până ce rămâne puțină zeamă. 2. Pune apă la fiert, trece rapid foile de lasagna prin apă, pe măsură ce le folosești. Unge un vas cu ulei, pune un strat de foi de lasagna, un strat de carne, presară parmezan și repetă până ce termini carnea, acoperind-o cu foi și mult parmezan. Dă vasul la cuptorul încălzit pentru 40 de minute. Truc. Parmezanul poate fi înlocuit cu smântână 12% grăsime (400 ml), dar, în acest caz, nu mai opărești foile de lasagna.

Înghețată simplă. Ingrediente: 3 gălbenușuri, 3 linguri cu lapte, 300 g frișcă lichidă, 4 linguri cu zahăr, fructe, de care ai (50 g alune și curmale mărunțite) coajă de lămâie (decor). Mod de preparare - Topești în bain marie zahărul împreună cu gălbenușurile. Când s-a făcut o cremă albicioasă, adaugi treptat laptele. Tai mărunt de tot fructele, apoi iei de pe foc. Când s-a făcut o cremă albicioasă, adaugi treptat laptele. Tai mărunt de tot fructele, apoi iei de pe foc crema de ou. Lași să se răcească, adaugi fructele și frișca bine bătută cu mixerul. Amesteci ușor, până se omogenizează. Poți s-o pui în casoletă și apoi s-o dai la congelator. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Condimente pentru carnea de pui
Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Schimbarea permisului auto
Marţi, 29 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 29 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 29 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : La dentist, ca la tăiere?
Pagina a fost generata in 2.6363 secunde