Ce gătim astăzi

178
Ce gătim astăzi - sitecegatimcopy-1398277896.jpg
Aperitiv. Bărcuțe de dovlecei. Ingrediente: 2 dovlecei micuți, 8 ficăței de pui, legume mexicane, cașcaval sau caș, sare, piper, usturoi. Mod de preparare: Dovleceii se curăță de coajă, se taie pe lung pe jumătate, apoi se înlătură sâmburii și se așază într-o tavă. Se spală ficățeii și se pun câte două bucățele în fiecare jumătate de dovlecel curățat. Peste ficăței se așază legumele mexicane, usturoiul pisat, sare, piper, iar deasupra cașcaval sau caș ras. În tavă se pun puțină apă și ulei. Se dă la cuptor pentru jumătate de oră.


Pește spaniol cu legume. Ingrediente: 4 fileuri pește, 4 morcovi, 1-2 cepe albe, 4 cartofi mari, câte un ardei verde, alb și roșu, opțional usturoi, o lămâie sau suc de lămâie, o portocală, ulei, sare, piper boabe, câteva linguri pastă de roșii sau bulion. Mod de preparare: Într-o tavă se pune puțin ulei, se așază peștele în centru, iar în jurul lui se pun cartofii tăiați felii (câte unul de persoană). Deasupra se pun ardeii felii, cepele întregi, morcovii tăiați felii subțiri pe lung, cățeii de usturoi necurățați de coajă (sunt mai gustoși copți în coaja lor). Se stropește totul cu ulei, în special cartofii, apoi se acoperă cu felii de lămâie și portocală. Se pune (opțional) un capac și se dă la cuptorul cu foc mediu circa jumătate de oră. La sfârșit se pun pe deasupra câteva linguri de pastă de roșii și se mai pune tava la cuptor, fără capac, pentru circa zece minute. 
 
Înghețată rapidă. Ingrediente: 2 linguri de iaurt gras (minim 7% grăsime), 2 linguri de fructe de pădure bine coapte (afine, mure sau zmeură, dar puteți folosi și căpșuni, că tot e sezonul lor), o linguriță de zahăr pudră (de preferință  v $%q zahăr brun), o linguriță de gem de fructe de pădure (opțional, în loc de zahăr), bețe și pahare. Mod de preparare: Spălați bine fructele. Amestecați într-un castron iaurtul cu fructele. Striviți fructele cu furculița în timp ce amestecați. Dacă nu aveți iaurt gras, folosiți iaurt normal, dar lăsați-l la scurs 10 minute. Amestecați și zahărul brun. Turnați compoziția în păhărelele de plastic sau în formele de înghețată. Dacă folosiți păhărele, băgați și bățul în mijloc. Introduceți la congelator pentru minimum două ore înainte de servire. Scoateți apoi paharele din frigider, țineți-le puțin în mână pentru a putea scoate înghețata mai ușor. Timp de pregătire: 5 minute, plus 2 ore pentru congelare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 24 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Cel mai sănătos meniu din lume
Pagina a fost generata in 1.6897 secunde