Ce gătim astăzi

221
Ce gătim astăzi - fooddrinks1341489127135232080813-1382651081.jpg
Limbă cu ciuperci. Ingrediente: 6 - 8 felii de limbă, jumătate kg ciuperci, 100 g ceapă, 200 ml suc de roșii, 50 ml vin, 3 felii de lămâie, o foaie de dafin, 50 - 80 ml ulei, piper, pătrunjel, mărar, sare. Preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește 2 minute, în tot uleiul, apoi se adaugă ciupercile bine spălate și tăiate în felii mai mari, un vârf de linguriță cu piper, jumătate linguriță cu sare și o foaie de dafin. Se fierb acoperite circa 30 de minute, până scade apa pe care o lasă. Apoi, se adaugă vinul, sucul de roșii, feliile de limbă, feliile de lămâie, mărarul, pătrunjelul și supa, ca să rezulte 500 ml sos. Se sărează după gust și apoi cratița se introduce la cuptor, unde se lasă circa 10 minute, ca să se formeze sosul și să se ridice uleiul. 

Spaghete cu sos bolognez. Ingrediente: 400 g spaghete, 50 ml ulei, o ceapă mică, un morcov, o țelină mică, o frunză de țelină, 100 g carne tocată de vită sau de porc (se pot folosi și ciuperci, dacă țineți post), 5 linguri de pastă de roșii, sare, piper măcinat, un cățel de usturoi, o foaie de dafin, o crenguță de rozmarin.Mod de preparare: Se prăjește ceapa răzuită în ulei și când devine aurie se adaugă morcovul ras și țelina. Se mai prăjesc împreună la foc mare, se adaugă ciupercile sau carnea și se prăjesc în continuare. Se stinge cu pasta de roșii, se condimentează, se adaugă puțină apă și se fierbe în continuare, sub capac, la foc mic. Spaghetele se fierb în apă cu sare, se strecoară și se așază în farfurii adânci.

Jeleu de cafea. Ingrediente: 4 cești espresso, un plic gelatină, 4 linguri zahăr brun, o esență de rom, frișcă pentru ornat. Preparare: Pregătește gelatina după instrucțiunile de pe plic. Adaugă într-o oală încăpătoare cafeaua, zahărul, esența și apoi gelatina închegată. Pune vasul la foc mic și amestecă până se dizolvă gelatina. Toarnă jeleul în patru cești sau pahare și dă la frigider până se întărește. Se servește în pahare individuale, cu frișcă alături. Este un desert atipic, care îți dă energie pentru întreaga zi. Se poate consuma simplu sau ca decor pentru diverse torturi și prăjituri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Când ajunge cafeaua un medicament
Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Clătite cu banane și nuci
Pagina a fost generata in 1.6229 secunde