Ce avantaj au contractele de muncă limitate

174
Ce avantaj au contractele de muncă limitate - avantajcontr-1403113281.jpg
"Am doi copii la școală și prefer să muncesc cu contracte pe trei luni, mai fac o pauză. Nu pot să mă angajez la un contract pe timp ne-limitat din cauza problemelor personale. M-ar interesa dacă am dreptul la mai multe contracte pe durată determinată și care ar fi avantajul, dacă așa ceva există? Vă mulțumesc, Alexa Ghinea".

v v v

Dacă e să se facă referire la avantajul unui contract pe durată determinată, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, apreciază că partea bună a unui asemenea angajament de muncă este că aceleași părți au dreptul să încheie un număr de cel mult trei contracte pe durată determinată, unul după altul. Iar fiecare dintre aceste contracte să fie încheiate pe un termen de maximum 12 luni. Iar contractele pe durată determinată încheiate în termen de trei luni de la expirarea celui precedent vor fi considerate contracte succesive.

Pe de altă parte, specialista precizează că astfel de contracte se pot încheia, în condiții perfect legale, pentru lucrări sau proiecte specifice sau pentru situațiile cu modificări severe în ritmul de activitate. Dar și în cazul lor, legislația este drastică, iar dacă nu se respectă, vin și sancțiunile.

De asemenea, contractele pe durată determinată pot fi încheiate pentru înlocuirea unui salariat al cărui contract este suspendat, dar și pentru alte situații, de asemenea, speciale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 1.7097 secunde