Când pot fi eutanasiați câinii

164
1
Când pot fi eutanasiați câinii - cainimaidanezicomunitari71346949-1384123163.jpg

Articole de la același autor

"Avem de opt ani de zile un câine, îl creștem la bloc. Ne-am atașat foarte mult de el, până și vecinii îl iubesc, e un câine foarte cuminte, l-am dresat de mic. S-a îmbolnăvit, iar doctorul ne-a recomandat să-l ducem undeva la curte, să nu vedem când moare, ori să-l eutanasiem, ca să nu mai sufere. Credem că s-a grăbit, nu e ușor să omori un câine cum cred unii. Îi facem mai mult rău dacă-l lăsăm să sufere? Ioana Marinache". 

v v v

Numai un adevărat iubitor de animale înțelege cât de grele sunt momentele de genul celei prin care treceți dumneavoastră, doamnă Marinache. Totuși, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu recomandă o analiză la rece a situației, întrucât, din păcate, situațiile dramatice, din cauza cărora stăpânii sunt nevoiți să accepte eutanasierea sau să renunțe definitiv la câine, dacă asta este în avantajul lui, sunt nenumărate. Ca și oamenii, și câinii ajunși la bătrânețe nu sunt ocoliți de tot felul de boli. Iar dacă medicul veterinar a ajuns la concluzia că eutanasierea este singura soluție pentru ca patrupedul să nu se mai zbată în suferințe inutile, ar fi bine să țineți cont de recomandarea lui. Oricât de dureroasă ar fi decizia pe care va trebui s-o luați curând, despărțirea de câinele cu care ați împărțit viața de atâția ani va putea fi mai suportabilă dacă acceptați situația.

Risipiți îndoielile. Dacă, însă, considerați exagerate recomandările specialistului, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu vă recomandă să mai cereți o opinie specializată, apoi, împreună cu familie și în funcție de informațiile pe care le-ați adunat de la specialiști, să luați decizia favorabilă animalului.

De precizat că, eutanasierea se recomandă în situații grave de boală, dar și când animalele devin un pericol din cauză că nu-și mai pot controla comportamentul.

Comentează știrea

Giani
11 noiembrie 2013
despre eutanasiere

Inteleg prin ce momente dificile trec aceste persoane . Personal cred ca eutanasierea ,in cazul cand animalul este f bolnav chiar este oportuna . Trebuie sa intelegem ca nu trebuie sa prelungim agonia si durerea unui animalut ,doar din motive egoiste ,ca l-am ingrijit de mic . Animalutul caruia doctorul i-a diagnosticat o boala incurabila si boala i s-a agravat ,tot va muri si deci ,din pacate , parerea mea este eutanasierea e inevitabila

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4523 secunde