Cafeaua la ibric. De ce nu se recomandă

617
1
Cafeaua la ibric. De ce nu se recomandă - sitecafeaibric-1414077071.jpg
De ce nu e sănătoasă cafeaua la ibric și care e cea mai bună metodă de preparare? Este o întrebare care îi frământă pe iubitorii acestei licori unice.

Deși foarte populară, cafeaua preparată la ibric poate crește colesterolul, din cauza zațului. Potrivit csid.ro., cea mai bună modalitate de preparare a cafelei este la filtru sau la espressor.

De exempolu, espressoul are o aromă foarte puternică, dar, contrar concepțiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeină decât cea preparată la filtru, pentru că este preparată la abur, precizează nutriționistul Eduard Adamescu, de la Cabinetul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Efectele cafelei

Cafeaua este un adjuvant perfect în regimurile de slăbire. Neagră sau cu puțin lapte degresat nu are aproape nicio calorie, însă capuccino, ciocolata caldă sau latte-machiato diluate cu mult lapte, frișcă și zahăr urcă și la 500 de calorii, adică un sfert din necesarul zilnic al adulților. Cu alte cuvinte, o astfel de băutură poate înlocui cu succes micul dejun sau cina. Mai grav e că nu aduc nutrienți, ci doar zahăr, frișcă și grăsimi, care, consumate cu regularitate, favorizează acumularea kilogramelor și cresc nivelul de colesterolul din sânge. Chiar dacă e practică, nu alegeți cafea la plic, încărcată cu E-uri și zahăr.

Cantități recomandate

O persoană sănătoasă poate să bea lejer două cești de cafea pe zi (a câte 150 ml fiecare). Hipertensivii trebuie să renunțe la cafea, iar cei care au o probleme cu stomacul (gastrită, ulcer etc.) nu trebuie să renunțe la doza zilnică, ci doar să fie mai prudenți și să nu o consume pe stomacul gol, ci doar după micul dejun. Cardiacii ar trebui să consume cafea doar la recomandarea medicului.

Nici gravidele nu ar trebui să se rețină de la cafea.

Știați că… în Marea Britanie, norma este de patru-cinci cești pe zi? Iar femeile însărcinate ar trebui să nu depășească 200-300 mg de cofeină pe zi, adică nu mai mult de două cești pe zi. Cafeaua solubilă, sau nesul, cum e cunoscut pe la noi, nu atacă inima așa cum se zvonește?

Comentează știrea

Relu
26 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ciocolată de casă
Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Drepturile studenților în UE
Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constățeanului supărat
Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Preaviz, în perioada de probă?
Pagina a fost generata in 3.7368 secunde