Ești cetățean european, ai drepturi

Ați dat de necaz și vă trebuie avocat?

198
Ați dat de necaz și vă trebuie avocat? - atidatnecaz-1414680915.jpg

Articole de la același autor

Se poate întâmpla să fiți în litigiu cu o companie, cu angajatorul, cu un coleg de muncă sau cu un membru al familiei ori altă persoană din străinătate. Dacă nu puteți rezolva conflictul pe cale amiabilă, puteți intenta acțiune în justiție sau va fi necesar să vă apărați dacă cealaltă parte ia inițiativa de a intenta o acțiune împotriva dumneavoastră. În calitate de cetățean european, puteți consulta un avocat care să vă explice ce drepturi aveți și dacă merită să intentați o acțiune în justiție sau nu. Totul, din cauză că sistemele de asistență judiciară există în toate statele membre, însă diferă între ele în ceea ce privește natura și domeniul de aplicare a asistenței disponibile și condițiile de acces la aceasta, însă obiectivul tuturor sistemelor este același: asigurarea unui acces eficient la justiție pentru toți.

În anumite condiții, aceste sisteme naționale oferă scutire de la toate sau anumite costuri de judecată sau sprijin pentru plata acestora, asistență din partea unui avocat, gratis sau pentru un onorariu modest.

Important! Dacă faceți clic pe drapelele statelor membre ale UE, puteți obține informații necesare pentru a vă familiariza cu sistemele de asistență judiciară naționale și pentru a afla condițiile de obținere a asistenței judiciare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Drepturile studenților în UE
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Detașarea  cu serviciul în UE
Pagina a fost generata in 0.5652 secunde