Medicul de gardă

Amigdalele, extirpate cu orice preț?

214
Amigdalele, extirpate cu orice preț? - medicamigdalida-1409490133.jpg

Articole de la același autor

"În ultimii doi ani au început să mă sâcâie amigdalele și cel mai tare mă deranjează că nu pot să beau și eu, măcar vara, un pahar cu apă sau suc rece. Am cerut de două ori să fiu operată, doctorul de familie m-a sfătuit să nu mă grăbesc cu operația, e mai bine pentru gât, mi-a dat tratament. Însă, rece tot nu pot să beau! Tot nu e caz de operație?" – se întreabă Aura Giani.

v v v

Există nenumărate cazuri în care operația de extirpare a amigdalelor este amânată. Potrivit dr. Anca Sima, din cadrul Clinicii Homeomed, această practică se datorează faptului că amigdalele sunt benefice, deoarece filtrează particulele care ajung în organism pe cale orală, oprind, la acest nivel, diversele virusuri sau bacterii, cărora le este imposibil să invadeze, mai departe, alte organe.

Cât privește consumul de băuturi reci, medicul ne-a spus că a întâlnit destui pacienți care se bazează pe faptul că temperaturile ridicate din sezonul cald ne-ar proteja de răceli și beau lichide foarte reci. Ar trebui avut în vedere că, și vara, atât amigdalita, cât și alte viroze respiratorii se declanșează mai ușor după ce consumăm alimente sau băuturi reci într-un mediu cu o atmosferă foarte caldă. Pe de altă parte, vara, sucul sau apa băute direct de la frigider, înghețata sau alte alimente reci nu fac altceva decât să irite amigdalele. Iar când apar probleme, numai medicul este cel care trebuie să decidă asupra formei de tratament sau a operației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Amigdalita, tratată acasă?
Pagina a fost generata in 2.0687 secunde