Medicul de gardă

Ai colesterolul mare? Ai grijă cât mănânci!

184
Ai colesterolul mare? Ai grijă cât mănânci! - sitemediccolesterol-1397736467.jpg

Articole de la același autor

Sănătoși sau bolnavi, tradiția ne obligă să avem ouă și miel pe masa de Paște. Totuși, persoanele care se știu cu un nivel mare al colesterolului ar trebui să consume cu moderație aceste produse, nu să se abțină! 
Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, un consum moderat de ouă nu crește nivelul colesterolului din sânge. Iar un consum moderat înseamnă două ouă pe săptămână. Așadar, luați în calcul această recomandare și nu exagerați cu consumul de ouă.


Mai rău fac grăsimile saturate
Cea mai bună modalitate de a ține colesterolul sub control în zilele de sărbătoare nu este să renunțați complet la alimentele interzise în asemenea situații, echilibrul și nu abstinența fiind cheia unei diete sănătoase. Dacă veți consuma cât mai puține grăsimi saturate, nu riscați probleme de sănătate.


Nu exagerați cu carnea de miel
Și despre carnea de miel se spune că este bogată în cholesterol. Nu trebuie însă uitat că acest sortiment, evident, cu valoare calorică mare, este bogat și în proteine. Așadar, trebuie consumat tot cu moderație și numai cu garnitură de legume.


Miel de minimum 10 kg
Medicul mai face o precizare foarte importantă: și persoanele care au valori crescute ale colesterolului pot consuma fără grijă carne de miel, însă este esențial ca mielul să fi avut, înainte de tăiere, minimum 10 kilograme.


Și cardiacii trebuie să fie atenți
Din cauza conținutului mare de proteine și lipide, carnea de miel poate provoca alergii.  Medicul folosește acest prilej pentru a-i atenționa și pe cei cu boli cardiovasculare sau alte suferințe, dar și pe oamenii sănătoși, că, prin cumpătare, oricât de grele ar fi produsele tradiționale de Paște, problemele de sănătate pot fi evitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să faci cozonaci pufoși
Vineri, 18 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 18 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să decorezi masa de Paști
Joi, 17 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.4938 secunde