Adunarea locatarilor, "valabilă și cu… 12 oameni?"

345
"Se poate ca o hotărâre a adunării locatarilor să se poată lua numai prin votul a 12 proprietari, pe motiv că atîția au fost prezenți la adunare? Cine obligă o ma-joritate să respecte ce-au vrut mușchii la câțiva locatari?" (Lenuș Pandrea).


v v v

Doamnă Pandrea, pentru ca situații de genul celei relatate de dumneavoastră să nu stârnească tot felul de controverse între locatari, solicitați-i președintelui asociației să vă pună la dispoziție Legea nr. 230 din 2007, ale cărei prevederi reglementează exact organizarea și funcționarea aso-ciațiilor de proprietari.

Cât privește chestiunea la care v-ați referit, nu este vorba despre vreun abuz, întrucât potrivit acestei legi, adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari (jumă-tate plus unu) sunt prezenți personal sau prin reprezentant legal. Atenție, dacă se întâmplă ca la prima convocare să nu fie întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată și reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. Interesant este că la adunarea reconvocată, dacă există dovada că toți membrii asociației au fost con-vocați, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenți, prin votul majorității acestora.

Cât privește hotărârile adunării generale, acestea sunt obligatorii și pentru proprietarii care nu au fost prezenți la adunare, cât și pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociației. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 August 2011
Stire din Cetățenești : "N-am ajuns preșul lor!"
Pagina a fost generata in 0.7449 secunde