Volkswagen a ales Turcia pentru noua fabrică, în detrimentul României

344
Volkswagen a ales Turcia pentru noua fabrică, în detrimentul României - 489943546-1544531916.jpg
Grupul auto Volkswagen AG se pregătește să realizeze o investiție majoră în Turcia, ca parte a planului de extindere în Europa de Est, printre posibilele locuri anunțate anterior numărându-se România, Bulgaria și Turcia, informează publicația Daily Sabah, citată de Agerpres.


Pe 18 noiembrie, șeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producție ar urma să înceapă după 2022.


La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă 5.000 de angajați, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq și Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).

Și publicația germană AutomobilWoche anunța că experiența Turciei în domeniul producției auto a jucat un rol în decizia Volkswagen.

Decizia Volkswagen vine în urma normalizării relațiilor dintre Turcia și Germania, se arată în articolul apărut în Daily Sabah.

Necesitatea unei astfel de unități a crescut după ce Volkswagen AG a confirmat că va transfera producția modelului Passat din Germania la fabrica Skoda din Kvasiny (Cehia), în condițiile în care cel mai mare producător auto global își accelerează investițiile în mașini cu emisii zero. Uzinele Volkswagen din Emden și Hanovra (Germania) ar urma să fie transformate pentru producția de vehicule electrice până în 2022.

Recent, Volkswagen a anunțat că ar putea coopera cu grupul american Ford. Conform informațiilor din presă, Ford ar putea muta producția unor vehicule comerciale în Turcia, iar cele două companii și-ar putea pune reciproc la dispoziție fabricile pentru a produce mașini electrice și autonome, în vederea reducerii costurilor.

Ca parte a acestui parteneriat, vehiculele comerciale Crafter și Transporter de la Volkswagen ar putea fi produse la uzina Ford din Turcia, unde grupul american fabrică în prezent modelele Transit și Custom.

Șeful Ford Otosan, Haydar Yenigün, a afirmat că cei doi producători auto negociază dezvoltarea și fabricarea în comun a vehiculelor. Acordul nu a fost încă finalizat, a precizat Haydar Yenigün.

Surse din indutria auto au declarat că modelele Transporter și Crafter de la VE, echivalentele vehiculelor Custom și Transit de la Ford, ar putea fi produse la unitatea din Turcia a Ford. VW ar putea fabrica anual până la 180.000 de vehicule comerciale în Turcia.

Ford Turcia este cea mai mare bază de producție europeană pentru vehiculele comerciale. Aici s-au produs anul trecut 440.000 de mașini și 75.000 de motoare, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2458 secunde