Verificați documentele mașinii rulate pe care urmează să o cumpărați. Comandați un raport VIN cu istoricul vehiculului

568
Verificați documentele mașinii rulate pe care urmează să o cumpărați. Comandați un raport VIN cu istoricul vehiculului - istoricvinmasina-1567578583.jpg
În România, piața mașinilor rulate este foarte activă și abundă în oferte pentru toate buzunarele. Dacă vă gândiți să cumpărați o mașină de ocazie, momentul este bun, dar este bine să fiți atent la ceea ce urmează să cumpărați. Cum putem verifica cu ușurință autovehiculul rulat care ne face cu ochiul? Vânzătorul ori anunțul pot furniza informații despre mașină pe care noi le vom pune sub semnul întrebării. Fie sunt greșite, fie au fost publicate ca atare, cu bună știință, pentru a ne păcăli. Cum ne ferim?

Avem la îndemână o metodă simplă, ieftină și mai ales rapidă: să comandăm online un raport VIN cu istoricul autoturismului de ocazie de pe site-ul https://verificareavin.ro. Acesta va cuprinde o mulțime de informații despre mașina pe care urmează (sau nu) să o achiziționați și după ce îl veți citi veți putea lua o decizie temeinică.

Aveți nevoie de seria de șasiu a mașinii, de obicei este indicată în anunț. Este unică pentru fiecare vehicul. Numărul VIN este tipărit pe certificatul de înmatriculare al mașinii la litera E. El poate fi găsit pe o plăcuță de indentificare aflată de obicei pe unul dintre pragurile ușilor din față sau pe un element nedemontabil din interiorul mașinii. Seria de șasiu poate fi ștanțată pe peretele compartimentului motorului, la camera de admisie a aerului sau chiar sub parbriz.

Numărul VIN al mașinii (Vehicle Identification Number) conține informații despre țara de fabricație a mașinii, anul de construcție, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările suplimentare. Producătorul ar putea codifica destinația pieței de desfacere a mașinii. Pe lângă aceste date,  aflați din raportul VIN istoricul detaliat al autovehiculului - informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului sau eventuala inundație a mașinii.

 Două mari temeri conduc în topul îngrijorărilor noastre când suntem pe punctul de a cumpăra un vehicul de ocazie: dacă kilometrii din bord sunt reali și dacă mașina are actele în regulă/ dacă a fost furată. Ei bine, raportul pe care îl veți comanda conține date care răspund acestor întrebări: aflați toți proprietarii și dacă a fost sau nu raportată la poliție ca vehicul furat; aflați kilometrii reali. În raport veți găsi inspecțiile tehnice efectuate și, dacă este cazul, accidentele în care autovehiculul a fost implicat și tipul lor.

 Acestea sunt doar o parte din informațiile conținute de raport. Poate fi însoțit de un raport adițional, extras din bazele de date din SUA, dacă mașina a fost la un moment dat înregistrată în acest stat. De multe ori, vânzătorii care aduc o mașină din SUA ascund această informație pentru că este mai greu de aflat, după ce vehiculul a fost înregistrat în Europa. Pe site-ul nostru veți găsi această informație de fiecare dată când este cazul. Comandați acum un raport VIN și protejați-vă viitoarea investiție.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3925 secunde