Zi istorică în Muntenegru. Parlamentul a aprobat aderarea țării la NATO

149
Zi istorică în Muntenegru. Parlamentul a aprobat aderarea țării la NATO - nato82251800-1493395247.jpg

Articole recomandate

Parlamentul din Muntenegru, reunit vineri în capitala istorică a țării, Cetinje, a aprobat aderarea fostei republici iugoslave la NATO, ultima etapă înainte de aderarea propriu-zisă la Alianța militară nord-atlantică, relatează AFP și DPA.

Muntenegrul speră să poată deveni oficial membră a NATO la summitul organizației care are loc în mai la Bruxelles. Mai trebuie ca până atunci două din cele 28 de state membre ale Alianței, Spania și Olanda, să adopte documentul aprobat vineri de legislativul muntenegrean. Ulterior, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, va adresa Muntenegrului o scrisoare oficială de invitație la aderare.

Deputații opoziției, care boicotează lucrările parlamentului muntenegrean, nu au luat parte la ședința de la Cetinje. În schimb, circa 200 de simpatizanți ai Frontului Democratic (FD), principalul partid al opoziției proruse, au manifestat în capitala istorică a țării împotriva aderării sale la alianță.

"Nu vom recunoaște decizia parlamentului, aveți mâinile pătate de sânge, ridicând mâna în favoarea NATO bombardați din nou Muntenegrul, Serbia. (...) Este un act de înaltă trădare", a declarat Milan Knezevic, unul din liderii FD, în timp ce un grup de manifestanți incendiau un drapel al Alianței. FD cere insistent organizarea unui referendum cu privire la aderarea la NATO, transmite Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5736 secunde