Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva premierului Viktor Orban

126
Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva premierului Viktor Orban - zeci-1524400890.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de maghiari au defilat, pentru a doua sâmbătă, la Budapesta, în semn de protest față de realegerea premierului Viktor Orban, transmite AFP. 


Cel puțin 30.000 de persoane au defilat prin întreaga capitală pentru a se alătura unui miting unde cei care au luat cuvântul au cerut neimplicarea politicului în media publice. 


Premierul conservator, la putere din 2010, a câștigat la 8 aprilie al treilea mandat consecutiv, partidul său, Fidesz, obținând aproape jumătate din voturile exprimate, ceea ce îi va asigura o majoritate de două treimi în parlament. 


Guvernul acestui lider de 54 de ani este acuzat frecvent că reduce la tăcere media, supunând serviciul public unui control editorial strict și favorizând achiziția presei independente de către oameni de afaceri simpatizanți ai puterii. 


Observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa au apreciat într-un raport că, dacă operațiunile de vot s-au desfășurat în condiții satisfăcătoare, capacitatea alegătorilor de a vota în cunoștință de cauză a fost, în schimb, obstrucționată de "retorica xenofobă" din societate și de "atitudinea părtinitoare a presei". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2537 secunde