Zeci de mii de britanici cer un al doilea referendum privind Brexit-ul

161
Zeci de mii de britanici cer un al doilea referendum privind Brexit-ul - zeci-1529842011.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de susținători ai Uniunii Europene au mărșăluit, sâmbătă, în centrul Londrei, de pe bulevardul Pall Mall și până la palatul Parlamentului, pentru a cere guvernului britanic organizarea unui al doilea referendum privind termenii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Reuters. 


La doi ani de la referendumul din 23 iunie 2017, când 52% dintre britanici s-au pronunțat pentru ieșirea țării din UE, sondajele arată că divizările politice pe tema Brexit-ului sunt foarte profunde și că, în pofida unei anumite confuzii cu privire la semnificația Brexit-ului, opiniile nu s-au schimbat foarte mult. 


Mitingul a fost organizat de campania anti-Brexit People’s Vote, care include câteva grupuri pro-UE și insistă ca populația să se poată exprima prin vot cu privire la acordul final de "divorț" agreat cu UE. 


Într-o zi însorită, manifestanții proeuropeni aveau asupra lor steaguri ale UE și pancarte pe care era scris "Vrem să avem un cuvânt de spus pe tema Brexit-ului" sau "Încă nu am plecat". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6218 secunde