YouTube a interzis un clip video ce promova referendumul inițiat de Vladimir Putin

156
YouTube a interzis un clip video ce promova referendumul inițiat de Vladimir Putin - youtube-1591290819.jpg

Articole recomandate

Platforma online YouTube a interzis un clip video ce promova referendumul inițiat de președintele rus Vladimir Putin pe motiv că acest clip conține un discurs instigator la ură, informează Agerpres.


Referendumul, programat să aibă loc în Rusia la 1 iulie, caută să obțină susținerea poporului rus pentru o serie de amendamente la Constituția acestei țări, printre care și o clauză conform căreia căsătoria poate fi oficiată doar între un bărbat și o femeie.


Această clauză este susținută în clipul de propagandă, care ridiculizează un cuplu homosexual fictiv care a adoptat un orfan.


Vladimir Putin a declarat de mai multe ori că Rusia nu va legaliza căsătoria între persoane de același sex atât timp cât el va fi președintele acestei țări. Cuplurilor homosexuale le este interzis în Rusia să adopte copii, în conformitate cu o lege semnată de Putin în 2013.


Sediul central al companiei YouTube se află în SUA, care permite căsătoriile între persoanele de același sex și adopțiile pentru astfel de cupluri.


Respectivele amendamente la Constituție conțin o prevedere care să-i permită lui Putin să se mențină la președinția Rusiei până eventual în 2036, alți 12 ani după încheierea actualului său mandat, în 2024.


Vladimir Putin, 67 de ani, se menține deja de două decenii la conducerea Federației Ruse, în calitate de președinte sau premier. El este cel liderul rus sau sovietic care s-a menținut cel mai mult la putere după Iosif Vissarionovici Stalin.


Referendumul nu este atât despre problema căsătoriei între persoane de același sex, cât mai degrabă despre "întrebarea dacă cetățenii (ruși) nu doresc să schimbe nimic în viețile lor timp de alți 12 ani", susține politologul Abbas Galiamov.


Potrivit celui mai mare centru de sondare a opiniei publice din Rusia, Centrul Levada, 44% dintre alegătorii ruși vor vota în favoarea amendamentelor la referendum. Potrivit Centrului rus de cercetare a opiniei publice (VȚIOM, de stat), mai mult de 60% vor vota pentru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9147 secunde