Xi Jinping i-a sugerat lui Trump să relaxeze sancțiunile împotriva Coreii de Nord

203
Xi Jinping i-a sugerat lui Trump să relaxeze sancțiunile împotriva Coreii de Nord - xi-1562101351.jpg

Articole recomandate

Președintele chinez Xi Jinping i-a sugerat omologului său american Donald Trump la Summitul G20, de la sfârșitul săptămânii trecute, să relaxeze "la momentul oportun" sancțiunile care vizează Coreea de Nord, a dezvăluit, ieri, ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, potrivit AFP. 


Washingtonul cere ca Phenianul să renunțe la programul său nuclear înainte de a lua în considerare ridicarea sancțiunilor internaționale. 


Coreea de Nord își dorește relaxarea imediată a sancțiunilor și vrea garanții asupra securității sale în schimbul renunțării la armele sale strategice. 


În cadrul întâlnirii sale cu Donald Trump, care a avut loc la Summitul G20 de la Osaka, Xi Jinping "a îndemnat SUA să dea dovadă de flexibilitate și să se apropie de partea nord-coreeană, în special prin relaxarea, la momentul oportun, a sancțiunilor care vizează Coreea de Nord", a declarat șeful diplomației chineze. 
"I-a transmis că trebuie găsită o soluție prin dialog la preocupările fiecăreia", a subliniat Wang Yi într-o conferință de presă cu omologul său mexican Marcelo Ebrard, aflat în vizită în China. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4933 secunde