Weber: România ar trebui să fie mândră că primul procuror-șef european ar putea fi un reprezentant al ei

161
Weber: România ar trebui să fie mândră că primul procuror-șef european ar putea fi un reprezentant al ei - manfredweber-1552751430.jpg

Articole recomandate

Candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene, Manfred Weber, a reafirmat sâmbătă că Popularii Europeni sprijină numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European.


"Pentru prima oară vom avea un procuror-șef european, care are ocazia de a implementa statul de drept și a lupta împotriva corupției nu numai la nivel național, dar și la nivel european. Pentru această funcție am nominalizat o persoană din România, care a fost propusă de Parlamentul European ca și candidat. Este o surpriză pentru mine că Guvernul din România nu sprijină acest candidat, nu o sprijină pe această doamnă. Eu cred că România ar trebui să fie mândră că primul procuror-șef european ar putea să fie un reprezentant al României, un cetățean român. Noi sprijinim această numire întru totul", a precizat Manfred Weber, la Summitul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, care are loc la București.


Pe de altă parte, el a arătat că "este o tragedie că România nu mai este un pionier în procesul decizional la nivel european".


"Este nevoie de aer proaspăt, de spiritul tânăr al noii generații. Știți care este motivul? Motivul este că există actualul Guvern din România, care se gândește mult mai mult la interesul liderilor de partid și mult mai puțin la interesul cetățenilor români în context european", a declarat Weber.


El a susținut însă că există o persoană "care a dat Uniunii Europene semnalul clar" că poate "avea în continuare încredere în viitorul acestei țări, în România ca partener - președintele Klaus Iohannis, care a fost întotdeauna un lider extraordinar".


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.716 secunde