Washingtonul vrea un nou Guvern, fără influența Siriei, în Liban

219
Washingtonul vrea un nou Guvern, fără influența Siriei, în Liban - 20091202pht65781original-1351111940.jpg
Diplomația americană a pledat pentru formarea unui nou Guvern în Liban fără influența Siriei, în plină criză politică după atentatul soldat cu moartea unui oficial de rang înalt din cadrul poliției. 


"Instabilitatea exportată din Siria amenință mai mult ca niciodată securitatea Libanului și libanezii sunt cei care trebuie să își aleagă un Guvern care să poată anihila această amenin-țare", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

"Noi susținem eforturile președintelui libanez Michel Slei-mane și ale altor lideri din Liban pentru a construi un Guvern eficient și pentru a lua măsurile care se impun în urma atentatului terorist din 19 octombrie", a adăugat ea.

Întrebată dacă Statele Unite sunt în favoarea unei schimbări guvernamentale în Liban, Nuland a răspuns că "președintele Sleiman a demarat discuții cu toate partidele pentru formarea unui nou Guvern și noi susținem acest proces".

Washingtonul nu vrea să vadă un "vid politic" în Liban, a adăugat ea.

Aceste declarații sunt în aceeași linie cu cele ale șefei diplomației europene, Catherine Ashton, care și-a exprimat, la Beirut, îngrijorarea cu privire la stabilitatea Libanului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Actual : Barack Obama, considerat învingător
Pagina a fost generata in 0.9169 secunde