Washingtonul vinde rachete Qatarului. Emirul Al Thani, primit la Casa Albă

116
Washingtonul vinde rachete Qatarului. Emirul Al Thani, primit la Casa Albă - washington-1523369850.jpg

Articole recomandate

Administrația americană a dat luni undă verde vânzării de rachete ghidate Qatarului pentru un total de 300 de milioane dolari, relatează AFP. Emiratul este un vechi aliat al SUA și găzduiește cea mai mare bază aeriană americană din Orientul Mijlociu, dar aceste legături au fost afectate de disputa Qatarului cu țările arabe vecine, în special Arabia Saudită, care și-au rupt în iunie relațiile cu Doha.

Președintele american a părut inițial că este de partea Riadului, care acuză Qatarul că sprijină terorismul și este prea apropiat de Iranul șiit, inamic al regatului sunnit și al Washingtonului. În cele din urmă, Donald Trump a încercat să îi apropie pe cei doi adversari, fără succes până în prezent.

Emirul Qatarului, șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, s-a întâlnit luni cu secretarul american al Apărării, Jim Mattis, iar ieri, a fost primit la Casa Albă de președinte, la câteva zile după un lung turneu al prințului moștenitor saudit, Mohammad bin Salman, în Statele Unite.

În plină vizită, Departamentul de Stat american a anunțat că a aprobat vânzarea către Qatar a 5.000 de rachete ghidate Advanced Precision Kill Weapon Systems, incluzând 5.000 de focoase extrem de explozive.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5633 secunde