Washingtonul salută eliberarea Irakului de sub "ocupația odioasă" a Statului Islamic

67
Washingtonul salută eliberarea Irakului de sub

Articole recomandate

Statele Unite au salutat eliberarea Irakului de sub "ocupația odioasă" a Statului Islamic, după ce premierul irakian Haider al-Abadi a anunțat sâmbătă victoria asupra jihadiștilor după trei ani de lupte, relatează Agerpres.ro.


"Anunțul Bagdadului indică faptul că rămășițele autoproclamatului 'califat' al SI în Irak au fost eradicate și că oamenii care trăiesc în aceste zone au fost eliberați de sub controlul brutal al Statului Islamic", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, subliniind însă că acest lucru nu înseamnă că "războiul împotriva terorismului, și chiar împotriva SI, în Irak s-a terminat".

Premierul irakian Haider al-Abadi a proclamat sâmbătă victoria asupra grupării jihadiste Statul Islamic care a amenințat din 2014 chiar existența statului irakian după ce a cucerit aproape o treime din teritoriul țării.

Înfrângerea militară a SI în Irak, facilitată de sprijinul crucial al coaliției internaționale conduse de SUA, marchează un punct de cotitură în lupta lansată în urmă cu trei ani pentru a pune capăt acestei organizații jihadiste responsabile de abuzuri și atacuri sângeroase.

"Forțele noastre controlează complet granița irakiano-siriană și anunț deci încheierea războiului împotriva Daesh', acronim în limba arabă al SI, a declarat premierul la Bagdad.

"Am câștigat prin unitatea și determinarea noastră. I-am învins în scurt timp", a adăugat el.

Coaliția internațională condusă de SUA care luptă împotriva Statului Islamic estimează că în Irak și Siria au rămas mai puțin de 3.000 de membri ai grupării militante extremiste sunnite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 08 Decembrie 2017
Stire din Actual : DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ!
Pagina a fost generata in 1.7534 secunde