Washingtonul denunță o acțiune ilegală a Rusiei

165
Washingtonul denunță  o acțiune ilegală a Rusiei - washingtonul-1543325942.jpg

Articole recomandate

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a denunțat o acțiune ilegală a Rusiei, după capturarea în week-end a trei nave ucrainene, subliniind că acest comportament face imposibilă o relație normală între Washington și Moscova, informează AFP.

"Așa cum a spus președintele țării mele de nenumărate ori, SUA sunt favorabile unei relații normale cu Rusia. Dar astfel de acțiuni ilegale fac ca aceasta să fie imposibil", a subliniat diplomata americană, cerând Rusiei să elibereze navele ucrainene și echipajele lor, în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate, la cererea Ucrainei.

"Cerem Rusiei să-și respecte obligațiile internaționale și să nu să se opună sau să hărțuiască tranzitul maritim ucrainean în strâmtoarea Kerci, să elibereze navele ucrainene capturate și echipajele lor și să atenueze tensiunea generată de ea", a îndemnat Moscova Nikki Haley.

"În numele păcii și securității internaționale, Rusia trebuie să înceteze imediat aceste comportamente ilegale și să respecte dreptul de navigație și libertățile tuturor statelor", a insistat ambasadoarea americană, fără a evoca posibilitatea unor noi sancțiuni americane împotriva Rusiei, cerute de Kiev. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5937 secunde