Washingtonul consideră că Beijingul a mințit în privința numărului de morți

de Cuget Liber Vineri, 03 Aprilie 2020 168
Statele Unite au ajuns la concluzia că Beijingul a mințit în legătură cu bilanțul noului coronavirus, cu mult subevaluat, potrivit unui raport al serviciilor americane de informații comentat, miercuri, în fața presei de mai mulți congresmeni, notează AFP.

Întrebat despre acest subiect în cursul briefingului său de presă cotidian, președintele american Donald Trump s-a arătat destul de evaziv.

„Datele lor sunt poate puțin subestimate și sunt amabil când spun asta”, a declarat el. „În ce privește problema de a ști dacă datele lor sunt corecte, nu sunt un contabil chinez”, a adăugat el puțin mai târziu.

Agenția Bloomberg s-a referit, miercuri, la acest raport confidențial remis săptămâna trecută Casei Albe. Serviciile de informații au subliniat în document că numărul morților și al cazurilor de contaminare afișate de Beijing sunt false, intenționat sub nivelul real, a afirmat agenția de informații.

„Partidul Comunist Chinez a mințit, minte și va continua să mintă pe tema coronavirusului pentru a proteja regimul”, a reacționat senatorul republican Ben Sasse. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei