Washingtonul: "Anunțul lui Putin confirmă că Moscova încalcă tratatele!"

159
1
Washingtonul:

Articole recomandate

Anunțul răsunător făcut joi de Vladimir Putin în legătură cu noile arme ruse "invincibile" arată că Moscova "încalcă tratatele" privind controlul rachetelor, a reacționat Departamentul de Stat american, scrie AFP.

"Nu considerăm că este o atitudine demnă de un actor mondial major", le-a declarat jurnaliștilor purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Diplomata americană a fost întrebată despre discursul președintelui rus în care acesta a prezentat, timp de o oră, ultimele arme dotate cu tehnologie de vârf ale Rusiei, folosindu-se de imagini în 3D amestecate cu imagini reale și de înregistrări video.

"Președintele Putin a confirmat ceea ce guvernul american știa de mult timp. De peste zece ani, Rusia a dezvoltat sisteme de arme destabilizatoare, încălcând obligațiile care decurg din tratatele pe care le-a semnat", a subliniat Heather Nauert.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a citat ca exemplu Tratatul forțelor nucleare intermediare, semnat de Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov în 1987. 

Comentează știrea

Gigi
3 martie 2018
Trist !

Pe zi ce trece , Rusia seamana tot mai mult cu Coreea de Nord , iar Putin , simpatic altadata , seamana tot mai mult cu Kim Jong Un . Diplomatia asta bazata pe aratarea pisicii , este nu numai periculoasa , ci mai ales alienanta si autista , nu numai pentru clasa politica , dar si pentru popoare ... Astia , patrihotii romani mandri , de-alde PSD-ALDE-PNL-PMP , oricum sunt putregaiuri , limbrici anistorici , care se lafaie in mlastina lor teleormaneana si in rahatul lor urat mirositor ! Ce treaba au cu Evropa civilizata si progresista ? Ce trebuie Estului euro-asiatic , pravoslavnic , recte comunist si neocomunist , modernizare ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1676 secunde