Vladimir Putin propune, la summitul G20, un moratoriu asupra sancțiunilor

244
Vladimir Putin propune, la summitul G20, un moratoriu asupra sancțiunilor - vladimir-1585317933.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a propus, joi, în contextul crizei economice provocate de propagarea noului tip de coronavirus, un moratoriu asupra sancțiunilor economice impuse mai multor țări, printre care și Rusiei, informează AFP.

"În varianta ideală, ar trebui introdus un moratoriu comun asupra restricțiilor ce vizează bunurile esențiale și tranzacțiile financiare pentru achiziția lor", a declarat Putin în timpul discursului său la summitul țărilor din G20.

"Până la urmă, aceasta este o problemă de viață sau de moarte a oamenilor, o problemă strict umanitară", a subliniat șeful statului rus, estimând că "războaiele comerciale și sancțiunile agravează criza cauzată de Covid-19".

De asemenea, liderul rus a propus înființarea de "culoare verzi la adăpost de războaie comerciale și de sancțiuni", pentru aprovizionarea cu medicamente, produse alimentare, echipamente și tehnologii.

Economia rusă a fost puternic lovită de criza mondială pe care a generat-o pandemia, în special din cauza prăbușirii prețului la petrol și, prin ricoșeu, a rublei.

Rusia se confrunta deja cu dificultăți economice din 2014, ca urmare a sancțiunilor internaționale care i-au fost impuse în legătură cu conflictul din Ucraina.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3832 secunde