Vladimir Putin: Polonia, înțelegere cu Hitler?

296
Vladimir Putin: Polonia, înțelegere cu Hitler? - dddd-1577201297.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a reluat marți războiul declarațiilor cu Polonia, acuzând această țară că a încheiat o 'înțelegere' cu Hitler și că a acționat în mod 'antisemit' în ajunul celui de-Al Doilea Război Mondial, transmite AFP, citată de Agerpres.

Adresându-se unui auditoriu format din ofițeri de rang înalt din Ministerul Apărării, președintele rus a dat asigurări că a luat cunoștință de arhive recuperate în Europa de Armata Roșie după 1945, ce arată că mai multe state, printre care și Polonia, erau în complicitate cu dictatorul nazist.

'Ei (polonezii) au încheiat practic o înțelegere cu Hitler. Este clar în documentele de arhivă', a afirmat Putin, declarându-se 'insultat de modul în care Hitler și Polonia au discutat despre așa-zisa problemă evreiască'.

Putin a dat asigurări că a luat cunoștință de documente istorice în care ambasadorul polonez în Germania în 1938 i-a promis lui Hitler ridicarea unui 'frumos monument' la Varșovia după ce liderul nazist a propus să-i 'trimită pe evrei în colonii din Africa'.

Acest ambasador 's-a solidarizat complet cu Hitler', a acuzat Putin, numindu-l pe fostul diplomat polonez 'ticălos' și 'porc antisemit'.

Liderul de la Kremlin a făcut și o paralelă cu deciziile responsabililor polonezi actuali care 'dau ordin să fie demolate monumentele soldaților Armatei Roșii', altădată sărbătoriți ca eliberatorii țării.

În ultimele zile, Rusia și Polonia și-au înmulțit acuzațiile reciproce cu caracter istoric. Diplomația rusă a criticat 'retorica agresivă' a Varșoviei, în timp ce Ministerul de Externe polonez și-a exprimat 'îngrijorarea' față de 'prezentarea unei false imagini a evenimentelor' de către responsabilii ruși.

Rusia denunță de mulți ani ceea ce ea consideră a fi uitarea în care au intrat în țările occidentale sacrificiile considerabile făcute de URSS până în 1945 și mai ales moartea a 27 milioane de sovietici în Al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin a denunțat vineri o rezoluție din septembrie a Parlamentului European cu privire la 'memoria europeană', care pune pe picior de egalitate comunismul și nazismul.

Tot la reuniunea de marți, președintele Putin a elogiat noile arme hipersonice dezvoltate de Rusia și pe care 'nicio altă țară nu le deține'.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5008 secunde