Vladimir Putin dă asigurări că nu va schimba Constituția pentru a se agăța de putere

481
Vladimir Putin dă asigurări că nu va schimba Constituția pentru a se agăța de putere - vladimirputin-1520770960.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin, care va obține foarte probabil al patrulea său mandat în această funcție în urma alegerilor din 18 martie, a anunțat, ieri, că nu are nicio intenție de a schimba Constituția pentru a rămâne la Kremlin și după anul 2024, transmite AFP.

"Nu am schimbat niciodată Constituția, nu voi face acest lucru pentru a-mi fi convenabilă și nu am astfel de intenții astăzi", a declarat Putin într-un interviu acordat postului de televiziune american NBC.

Șeful statului rus a afirmat, constant, că respectă Constituția, care interzice efectuarea consecutivă a mai mult de două mandate prezidențiale.

În anul 2008, Vladimir Putin a devenit prim-ministru, dar a menținut de facto puterea prin faptul că președinte a devenit protejatul său Dmitri Medvedev. El a revenit la Kremlin în 2012, în pofida manifestațiilor organizate de opoziție în marile orașe din Rusia.

Putin a mărturisit că începând din anii 2000 s-a gândit la un potențial succesor, dar a adăugat că cel care va decide este poporul rus.

Întrebat despre principalul său opozant, Aleksei Navalnîi, care nu poate candida la alegerile prezidențiale din cauza unei condamnări judiciare, Vladimir Putin a refuzat să îi pronunțe numele, așa cum a făcut mereu în public, preferând să vorbească despre "anumite forțe politice". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9806 secunde