Violențele continuă la Chișinău. Simpatizanții proruși nu renunță la proteste

129
1
Violențele continuă la Chișinău. Simpatizanții proruși  nu renunță la proteste - violentelecontinualachisinau-1453387907.jpg

Articole recomandate

Parchetul Republicii Moldova a declanșat urmărirea penală în cazul violențelor de miercuri seara, când sute de protestatari au forțat cu răngile intrarea în parlament, iar manifestația împotriva învestirii guvernului democratului Pavel Filip a degenerat în ciocniri cu scutierii, soldate cu 15 răniți de ambele părți, relata joi presa de peste Prut.

Într-un comunicat, Parchetul a precizat că toate persoanele implicate în acțiunile violente urmează să fie identificate.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă, potrivit legii, până la opt ani de închisoare. În cel mai scurt timp, urmează a fi constatat prejudiciul adus persoanelor care au avut de suferit și au necesitat îngrijiri medicale, potrivit aceluiași comunicat.

De asemenea, vor fi evaluate pagubele materiale aduse clădirii parlamentului prin distrugerea bunurilor și Inspectoratului General al Poliției, prin sustragerea și deteriorarea echipamentelor polițiștilor, mai precizează Parchetul.

Acțiunile de protest față de instalarea noului guvern al premierului democrat Pavel Filip continuă și joi la Chișinău. Aproape 3.000 de simpatizanți ai Platformei civice "Demnitate și Adevăr" (DA) au pornit în marș, la miezul zilei, către sediul parlamentului pentru a continua protestul declanșat în urmă cu o zi, cerând anularea învestirii noului guvern și organizarea de alegeri anticipate.

În fața legislativului s-au adunat între timp susținători ai Partidului Nostru și ai Partidului Socialiștilor, două formațiuni de stânga proruse, transmite portalul IPN. Unii dintre ei poartă coroane funerare, afirmând că "astăzi urmează să moară regimul oligarhic". 

Comentează știrea

costica
25 august 2016
opinie

Garantat bani pentru rezultate! Ai acum in fata o oferta super-serioasa! Iata si de ce: pentru ca numai aici poti sa castigi bani imediat, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara sa construiesti retele, doar cu o activitate eleganta si simpla! Cere acum mai multe detalii la email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6161 secunde