Violator român condamnat pe viață în Marea Britanie, mort în închisoare

224
Violator român condamnat pe viață în Marea Britanie, mort în închisoare - violator-1568546130.jpg

Articole recomandate

Un român a murit într-un penitenciar din Marea Britanie, la cinci zile după ce a fost condamnat la închisoare pe viață pentru viol.


Vasile Năstase, în vârstă de 49 de ani, a făcut închisoare și în România, de două ori chiar, tot pentru viol. La finele lunii august, el a fost condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie, acolo unde a recunoscut că a comis o faptă similară. Pe 1 septembrie, el a fost găsit în celula sa din penitenciarul HMP Forest Ban, având răni prin înjunghiere la nivelul gâtului. Românul a murit în ambulanță. Poliția nu tratează această moarte ca fiind una suspectă, precizează Manchester Evening News.


"Puțin după ora 06.45, duminică, 1 septembrie, poliția a fost anunțată de către serviciul de ambulanță că un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit la închisoarea HMP Forest Bank", a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Manchester.


O anchetă a fost deschisă în acest caz.


În România, Năstase a fost condamnat în 1993 și 2009 la 6, respectiv 10 ani de închisoare, după ce a violat două femei pe care le cunoscuse în club. A urmat același tipar și în Marea Britanie: a abordat o femeie într-un club, fata a acceptat să meargă cu el, dar pe drum a intrat la bănuieli și s-a răzgândit. Asta nu a contat pentru el.


"Victima era atât de îngrozită încât a făcut pe ea", a susținut procuroarea Vanessa Tomson, în fața instanței.


După ce a fost pronunțată condamnarea, detectivul Chris Waddicar și-a manifestat speranța că victima va găsi măcar o alinare în decizia instanței.


"Năstase a răpit victima în timp ce se afla în drum spre casă și a supus-o unor chinuri oribile. După ce a fost arestat, a manifestat un dispreț oribil față de victimă, negând continuu ce a făcut, dar minciunile lui nu au rezistat în fața probelor medico-legale și, prin urmare, a fost pus sub acuzare. Vreau să felicit victima pentru curajul de care a dat dovadă pe parcursul anchetei și sper ca această sentință să-I aducă liniștea, dat fiind că bărbatul e acum în spatele gratiilor", a declarat, după pronunțarea condamnării, detectivul Chris Waddicar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0002 secunde