Viktor Orban, mesaj către conservatorii europeni: "Nu expulzați Fidesz din PPE!"

280
Viktor Orban, mesaj către conservatorii europeni:

Articole recomandate

Premierul ungar Viktor Orban le-a scris liderilor europeni conservatori care au inițiat procedura de expulzare a Fidesz, partidul pe care îl conduce, din grupul Partidului Popular European (PPE), cerându-și scuze pentru limbajul ofensator, dar menținându-și pozițiile politice. 
Conform unei copii a unei scrisori obținute, ieri, de Reuters, Orban i-a cerut liderului Partidului Creștin-Democrat Flamand din Belgia, Wouter Beke, să își reconsidere propunerea de expulzare a Fidesz. 
Un purtător de cuvânt al guvernului a spus că scrisori similare au fost trimise tuturor celor 12 partide membre ale PPE care s-au alăturat propunerii. 
Totuși, Orban a atras atenția că nu își va schimba poziția privind migrația, protecția culturii creștine și viitorul Europei. "Nu consider că este rezonabil ca dezacordurile privind migrația să fie rezolvate prin expulzarea unui partid din PPE", a precizat premierul ungar. 
După întâlnirea pe care a avut-o, marți, la Budapesta, cu Orban, liderul PPE, Manfred Weber, candidat la șefia Comisiei Europene, a spus că problemele din cauza cărora formațiunea ungară de guvernământ Fidesz ar putea fi exclusă din Partidul Popular European nu s-au rezolvat. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4853 secunde