Viitorul șef al forțelor NATO din Afganistan provine din rândul Forțelor Speciale Americane

146
Viitorul șef al forțelor NATO din Afganistan provine din rândul Forțelor Speciale Americane - viitorulsefnato-1527081736.jpg

Articole recomandate

Pentagonul a ales un general din Forțele speciale, specialist în misiuni periculoase și ultrasecrete, pentru a conduce forțele americane și ale NATO în Afganistan, a declarat, ieri, un responsabil militar pentru AFP.


"Ne așteptăm la un anunț privind nominalizarea generalului Scott Miller, de 57 de ani", a declarat acest responsabil militar pentru AFP, confirmând astfel informațiile din Wall Street Journal.


Dacă nominalizarea sa este confirmată de Senat, el îi va urma în funcție generalului John Nicholson, care a fost numit în martie 2016 în fruntea forțelor Alianței Nord-Atlantice în Afganistan pentru o perioadă de doi ani.


Generalul Miller conduce în prezent așa-numita Joint Special Operations Command (JSOC), care reunește unitățile de elită ale Forțelor speciale precum Delta Force din forțele terestre și Navy Seals Team 6, autoarea operațiunii în cadrul căreia Ossama bin Laden a fost ucis în 2011 în Pakistan.


Potrivit Wall Street Journal, generalul Miller a condus un grup de comando al Delta Force în Somalia în octombrie 1993 într-o luptă de la Mogadiscio care s-a soldat cu moartea a 19 militari americani și care a fost ecranizată în filmul "Black Hawk Down". De asemenea, el are mai multe misiuni în Afganistan și în Irak.


Venirea sa în fruntea forțelor NATO în Afganistan va interveni într-un context dificil, armata afgană întâmpinând încă dificultăți în combaterea talibanilor și a grupării Statul Islamic care au comis recent mai multe atentate criminale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2605 secunde