Video VIDEO INCREDIBIL! Cum a fost împușcat militarul nord-coreean în timp ce încerca să fugă în Coreea de Sud

801
VIDEO INCREDIBIL! Cum a fost împușcat militarul nord-coreean în timp ce încerca să fugă în Coreea de Sud - 61921621-1511339843.jpg

Articole recomandate

Grănicerii nord-coreeni au fost foarte aproape de militarul care a dezertat în momentul în care au deschis focul asupra acestuia pentru a-l împiedica să treacă granița. Imagini suprinse de camerele de supraveghere de la granița dintre cele două Corei au fost date publicității.


Comandamentul ONU a publicat miercuri imagini video cu militarul rănit, în tomp ce era urmărit de grănicerii nord-coreeni, informează Reuters. Soldatul care a dezertat, ale cărui grad și identitate nu au fost dezvăluite, a fost rănit grav, fiind lovit de cinci sau șase ori în grindina de gloanțe, în timp a evadat peste graniță pe 13 noiembrie. El a fost transportat de un elicopter militar american într-un spital din Suwon, la sud de Seul. 


Medicii au anunțat miercuri că și-a recăpătat conștiința, suportând două operații de extragere a gloanțelor, iar respirația lui era stabilă și neasistată. "Este bine", a spus chirurgul Lee Cook-Jong la o conferință de presă de la Suwon. 


 Prima dorință după ce s-a trezit pe patul de spital După ce s-a trezit din operație pe patul de spital, nord-coreeanul a avut o solicitare neașteptată. După ce și-a confirmat faptul că se află în Coreea de Sud, omul a cerut să asculte niște pop sud-coreean, au precizat surse citate de ziarul Dong-a Ilbo. Oficialii de la Seul speră ca tânărul să fi fost atras de muzica sud-coreeană, pe care autoritățile o folosesc și ca armă psihologică împotriva regimului de la Phenian. Muzica grupului Twice și a altor trupe sud-coreene urlă din difuzoarele instalate în zona demilitarizată dintre cele două Corei.


Un oficial de la Comandamentul ONU a declarat că autoritățile din Coreea de Nord au fost informate miercuri că au încălcat acordul de armistițiu din 1953, care a marcat încetarea ostilităților în războiul coreean. "Constatările principale ale echipei de investigare specială sunt că statul nord-corean a încălcat acordul de armistițiu în momentul în care militarii au deschis focul", a declarat Chad Carroll, directorul Afacerilor Publice din cadrul Comandamentului ONU. Incidentul as-a produs într-o perioadă de tensiuni sporite între Coreea de Nord și comunitatea internațională în privința programului său de arme nucleare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9489 secunde