VIDEO / Deznodământ trist după 13 zile de căutare a unui copil căzut în puț

208
VIDEO / Deznodământ trist după 13 zile de căutare a unui copil căzut în puț - trist-1548490841.jpg

Articole recomandate

Julen, copilul de 2 ani căzut într-un puț îngust și adânc în sudul Spaniei a fost găsit mort în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, după 13 zile de căutări de o amploare fără precedent. 


La 13 ianuarie, băiatul a căzut într-unl puț abandonat care avea diametrul de numai 25 de centimetri, dar o adâncime de peste 100 de metri.


Incidentul s-a petrecut atunci când băiatul se juca în apropiere de părinții lui, care se aflau la un picnic.


Puțul nu era semnalizat atunci când băiatul a căzut în el, iar o sursă din guvernul regional al Andaluziei a declarat că antreprenorul care a săpat puțul nu a solicitat permisele necesare. 


Cazul a emoționat o întreagă lume care a urmărit știrile despre operațiunile de căutare a băiatului, deși acestea aveau un final previzibil. Peste 300 de persoane au participat la operațiunile de căutare. Autoritățile, deși nu au vreun indiciu că băiatul ar mai fi în viață, au început să foreze un tunel vertical, paralel cu puțul în care a căzut copilul.  Un strat de pietre și pământ, antrenat de copil în cădere, la aproximativ 70 de metri adâncime, împiedica salvatorii să ajungă la Julen, blocat dedesubt. Un al doilea tunel a fost săpat oblic, în încercarea de a ajunge la copil, însă natura terenului, în comuna Totalan, de lângă Malaga, a complicat sarcina salvatorilor. Au ajuns prea târziu.


Între firmele care au participat la căutări s-a numărat Stockholm Precision Tools AB, o companie suedeză care a contribuit în 2010 la salvarea celor 33 de mineri chilieni, blocați timp de 69 de zile sub pământ.


Și premierul Spaniei a fost marcat de vestea că băiatul a fost găsit mort. A scris pe Twitter: "Toată Spania e unită de tristețe".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Stire din Actual : Atac cu bombă într-o biserică catolică
Pagina a fost generata in 1.0157 secunde