Video VIDEO. ATAC TERORIST ÎN PARIS. S-a strigat "Allah Akbar", detalii uluitoare despre atacatorul în vârstă de 21 de ani

290
VIDEO. ATAC TERORIST ÎN PARIS. S-a strigat

Articole recomandate

Atacul de la Paris, produs sâmbătă seară, a fost revendicat de organizația Stat Islamic, iar martorii au afirmat că atacatorul a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare).

Atacul terorist de la Paris a fost revendicat de Isis. Un tânăr de 21 de ani a înjunghiat la întâmplare mai mulți oameni în zona Operei. Una dintre victime a murit pe loc, iar alte patru au fost grav rănite.

Agresiunea avut loc în Arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franței, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante și teatre foarte frecventat sâmbătă seară.

"Autorul acestui atac cu cuțitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operațiunea a fost desfășurată ca represalii față de state ale coaliției" internaționale antijihadiste din Irak și Siria, a declarat o "sursă din cadrul serviciilor de securitate" pentru Amaq, agenția de presă a SI.

Martorii spun că atacatorul a strigat ,,Allah Akbar" înainte de atac. Bărbatul care a comis atacul terorist a fost neutralizat de polițiști.

Atacatorul era un tânăr născut în 1997 în Cecenia, părinții lui fiind plasați duminică dimineața în custodia poliției, au anunțat surse judiciare pentru AFP.

"El nu avea antecedente judiciare", a precizat sursa.

Un trecător în vârstă de 29 de ani a fost ucis și alte patru persoane au fost rănite de acest tânăr care a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare), potrivit martorilor, înainte de a fi doborât de poliție.

Un polițist a făcut uz de un pistol cu impulsuri electrice pentru a-l imobiliza pe atacator, care a amenințat forțele de ordine. Apoi un al doilea polițist a tras de două ori asupra atacatorului, cauzându-i răni incompatibile cu viața, potrivit unei surse din cadrul poliției.

Un bărbat de 34 de ani a fost transportat "în regim de urgență absolută" la spitalul parizian Georges-Pompidou și o femeie de 54 de ani a fost de asemenea grav rănită. O altă femeie, de 26 de ani, și în bărbat de 31 de ani au fost răniți mai ușor.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a lăudat autoritățile pentru intervenția rapidă și a declarat că Franța nu va ceda în fața teroriștilor.

Ancheta este desfășurată sub calificările de "asasinat" și "tentativă de asasinat asupra persoanelor care dețin autoritate publică", "în legătură cu o acțiune teroristă", a precizat el.

Ea a fost încredințată în comun brigăzii criminale a poliției judiciare din Paris, direcției generale a securității interne (DGSI) și subdirecției antiteroriste (Sdat), a adăugat procurorul.

sursa: realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8046 secunde