Victima unui viol, incediată în timp ce se îndrepta spre tribunal

339
Victima unui viol, incediată în timp ce se îndrepta spre tribunal - mairaucanindiaromancaviolataingr-1575550356.jpg

Articole recomandate

O tânără în vârstă de 23 de ani, victima unui viol, a fost stropită cu benzină și incendiată de o bandă de cinci bărbați, printre care se afla și violatorul, în timp ce se îndrepta joi spre tribunal, în nordul Indiei, a anunțat poliția, declanșând o revoltă populară împotriva flagelului infracțiunilor împotriva femeilor, relatează agenția Reuters.

Săptămâna trecută, mii de indieni au protestat în mai multe orașe după ce o tânără de 27 de ani, medic veterinar, a fost violată și ucisă la Hyderabad, oraș din sudul țării.

Protestatari și parlamentari fac presiuni asupra instanțelor să judece în procedură accelerată cazurile de viol, și cer pedepse mai aspre.

Tânăra atacată joi se află în stare critică, a declarat medicul D.S. Negi de la spitalul din Lucknow, capitala statului nordic Uttar Pradesh.

Femeia se îndrepta spre gară pentru a lua trenul spre localitatea unde urma să ia parte la o audiere, când un grup de bărbați a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, a precizat poliția.

Toți cei cinci atacatori au fost arestați, a comunicat poliția din statul Uttar Pradesh pe Twitter.

Potrivit documentelor consultate de Reuters, tânăra depusese plângere la poliția din districtul Unnao în luna martie, reclamând un viol ce ar fi avut loc sub amenințarea pistolului în decembrie 2018.

Presupusul violator a fost încarcerat, dar eliberat pe cauțiune după o săptămână.

Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, și-a câștigat o tristă notorietate pentru cazurile de viol, doar din 2017 fiind raportate peste 4.200.

Guvernul din Uttar Pradesh, controlat de Partidul Bharatiya Janata (BJP) al premierului de la New Delhi, Narendra Modi, a fost acuzat în luna iulie de grupări de opoziție că îl protejează pe un deputat acuzat de viol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9237 secunde