Vicepremierul spaniol: "Procesul de independență a Cataloniei a fost un fals"

438
Vicepremierul spaniol:

Articole recomandate

Procesul secesionist din Catalonia a fost un "episod de lipsă de loialitate" față de catalani și un "fals", deoarece promotorii săi știau că nu este viabil, a declarat, în Senat, vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria, relatează AFP.

"Procesul secesionist a fost cel mai grav episod de lipsă de loialitate din istoria democrației noastre", a declarat numărul doi al guvernului, într-o comisie a Senatului. "Însă cea mai gravă lipsă de loialitate a fost în detrimentul catalanilor care se pot simți în mod legitim independenți", a adăugat ea.

Soraya Saenz de Santamaria a dat totodată asigurări că structurile statului care ar fi trebuit să fie pregătite nu erau decât "note pe o agendă" și, în particular, separatiștii își spuneau că acest lucru este "imposibil".

Vicepreședintele Consiliului de Miniștri spaniol a făcut aceste declarații prezentând luni în Senat bilanțul activității sale în fruntea Cataloniei, regiune asupra căreia guvernul de la Madrid a preluat conducerea directă după încercarea de secesiune din 27 octombrie. În principiu, imediat ce un nou guvern va prelua conducerea regiunii, această punere sub tutelă va înceta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3741 secunde