Vera Jourova: „Întreaga Europă urmărește ce se petrece în Ungaria”

de Cuget Liber Miercuri, 08 Aprilie 2020 331
Întreaga Europă urmărește ce se petrece în Ungaria în contextul măsurilor politice autoritare ale țării cu privire la combaterea coronavirusului, a declarat, ieri, pentru DPA, vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență, Vera Jourova.

Jourova, comisar european pentru justiție în fosta Comisie Europeană condusă de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, și-a exprimat preocuparea față de legea asupra stării de urgență, calificând drept problematice în special absența unui termen pentru capacitatea executivului de a guverna prin ordonanțe de urgență și incriminarea dezinformării.

Parlamentul de la Budapesta a votat, luni, un proiect de lege care îi permite premierului Viktor Orban să guverneze prin ordonanțe de urgență pe termen nelimitat.

De asemenea, în conformitate cu noua lege, persoanele care publică ceea ce este perceput ca o știre falsă sau fapte denaturate riscă mai mulți ani de închisoare.

Autoritățile UE analizează în prezent legea ungară privind situația de urgență și vor urmări îndeaproape modul în care aceasta este pusă în aplicare. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei