Varșovia dorește să înăsprească pedepsele pentru pedofilie

de Cuget Liber Joi, 16 Mai 2019 167
Guvernul conservator polonez a anunțat, marți, că va crește până la 30 de ani pedepsele pentru pedofilie, anunț ce survine în contextul difuzării unui documentar șocant despre Biserica Catolică, vizionat în decurs de trei zile de către 12 milioane de polonezi, relatează AFP. 


„Pedofilia a fost tratată de către sistemul nostru judiciar într-un mod prea moderat”, a declarat presei premierul polonez Mateusz Morawiecki, care a prezentat aceste propuneri împreună cu ministrul Justiției. 


Pedeapsa pentru violarea unui minor, care în prezent este între 3 și 15 ani, ar urma să fie între 5 și 30 de ani, după ce proiectul va fi adoptat de către parlament. Nu există nicio îndoială că documentul nu va fi adoptat, deoarece partidul de la putere, Dreptate și Justiție (PiS), dispune de o majoritate absolută și disciplinată. 


Guvernul conservator polonez, apropiat Bisericii Catolice, a anunțat aceste propuneri la trei zile după publicarea pe YouTube a unui documentar șocant în care sunt prezentate în mod sobru întâlnirile dintre victimele unor preoți pedofili și aceștia din urmă. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei