URGENȚĂ ABSOLUTĂ - TGV deraiat în Franța! Primul bilanț: 21 de răniți

385
URGENȚĂ ABSOLUTĂ - TGV deraiat în Franța! Primul bilanț: 21 de răniți - dddd-1583402328.jpg

Articole recomandate

Deraierea locomotivei unui tren de mare viteză ce efectua o cursă între Strasbourg și Paris, joi dimineață, s-a soldat cu 21 de răniți, dintre care un caz de ''urgență absolută'', potrivit unui prim bilanț comunicat de autoritățile regionale, transmite Agerpres. Mecanicul TGV-ului, care a fost ''rănit grav'', a fost evacuat cu un elicopter și este spitalizat, a indicat compania feroviară franceză SNC, care a precizat că accidentul a fost cauzat de surparea unei pante.

Potrivit site-ului Les Dernieres Nouvelles d'Alsace (DNA), care a difuzat imagini cu locomotiva avariată, trenul care transporta aproximativ 300 de de pasageri părăsise gara centrală din Strasbourg la ora locală 07:19 (06:19 GMT).

În localitatea Ingenheim, situată în apropierea locului accidentului, primăria a pus la dispoziție sala de festivități din localitate pentru primirea răniților. Un centru operațional departamental a fost activat în prefectura poliției. Prefectura Bas-Rhin a menționat că 92 de pompieri sunt mobilizați pentru operațiunile de salvare și asistență pentru cei răniți. Un purtător de cuvânt al SNCF a declarat că în urma accidentului mai multe trenuri au fost nevoite să folosească rute ocolitoare, dar activitatea feroviară nu a fost întreruptă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5042 secunde