Uraganul Maria a făcut ravagii / A îndoliat familii, a făcut pagube imense!

107
Uraganul Maria a făcut ravagii / A îndoliat familii, a făcut pagube imense! - rtx3gtoc1-1505890095.jpg

Articole recomandate

Uraganul Maria, al doilea uragan de intensitate maximă care afectează Caraibele luna aceasta, a provocat moartea cel puțin unei persoane în Guadalupe și amenință Insulele Virgine și Puerto Rico, după ce a devastat mica insula Dominica, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Maria, un uragan de categorie 5, pe scara cu cinci nivele Saffir-Simpson, se află în estul Caraibelor, la aproximativ 190 de kilometri sud-est de St Croix, în Insulele Virgine americane. Furtuna este însoțită de vânt cu viteza de până la 280 de kilometri pe oră, potrivit Centrului Național pentru Uragan din SUA. Uraganul "potențial catastrofal" ar urma să ajungă în Puerto Rico miercuri. Este prea devreme pentru a stabili dacă va amenința zona continentală a SUA, în deplasarea sa către nord.

"Vântul a luat acoperișurile aproape tuturor persoanelor cu care am discutat sau cu care am intrat în contact", a scris Skerrit pe Facebook, notând că propria sa reședință a fos afectată. El a subliniat că se concentreazăă în present pe salvarea oamenilor care ar putea fi blocați și pe asigurarea asistenței medicale pentru răniți.

La nord de Dominica, micul teritoriu francez Guadalupe pare să fi fost lovit greu. Prefectura din Guadalupte a anunțat că o persoană a fost omorâtă de un copac care a căzut și că cel puțin două personae sunt dispărute în urma unui vaufragiu.

Mai multe acoperișuri au fost smulse, iar drumuri au fost blocate de copaci căzuți. Optzeci de mii de locuințe nu au curent electric, iar zonele de coastă din sud dunt inundate.

Potrivit estimărilor, Maria va rămâne un uragan de categorie 4 sau 5 în timp ce se apropie de Insulele Virgine și de Puerto Rico.

Autoritățile au avertizat că forțele de ordine vor fi retrase de pe străzi temporar și au îndemnat populația să se adăpostească. Mii de oameni au decis să părăsească insulele, de teama uraganului, iar companiile aeriene au redus tarifele pe perioada evacuării.

Maria este al 13 uragan major din Atlantic de anul acesta și al patrulea de categorie peste 3, după Harvey, Irma și Jose. Acest număr este peste media unui sezon obișnuit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2114 secunde