Uniunea Europeană își redeschide granițele în mijlocul sezonului estival

678
Uniunea Europeană își redeschide granițele în mijlocul sezonului estival - 1-1593607580.jpg

Articole recomandate

Echilibru subtil între măsurile sanitare legate de noul coronavirus și necesitatea economică: Uniunea Europeană își redeschide miercuri granițele în mijlocul sezonului estival, relatează Agerpres.


UE a autorizat zboruri provenind din 14 țări de pe toate continentele, plus cele din China, cu singura condiție ca aceasta să primească pe teritoriul său vizitatori "neesențiali" din UE, ceea ce momentan nu este cazul.


Fructul negocierilor dificile, această listă adoptată marți și care urmează să fie revizuită în două săptămâni se bazează "în principal" pe criterii epidemiologice.


Vor fi admiși în UE și spațiul Schengen turiști veniți din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay.


Statele Unite, țara cea mai afectată de pandemie cu 125.928 de decese la aproape 2,6 milioane de cazuri, sunt excluse de pe listă, de asemenea și Brazilia, Rusia, India, Turcia și Israel.


Aeroportul din Corfu afișa astăzi șaptesprezece zboruri charter din Germania, Irlanda, Austria și Elveția.


Peste 3.200 de zboruri internaționale au ajuns în 2019 în Corfu, cu turiști în principal britanici, germani, polonezi și italieni.


Europa, fostul epicentru al pandemiei, își continuă revenirea la normal: Muzeul Auschwitz-Birkenau a primit miercuri din nou vizitatori în Polonia, cinematografele și micile evenimente culturale și-au reluat activitățile în Austria și casele de toleranță s-au redeschis în Olanda.


Însă focare de COVID-19 există în continuare și provoacă îngrijorări. În special în regiunea Lisabona au fost instituite din nou de o săptămână restricții pentru evitarea mulțimilor și 19 cartiere din suburbiile capitalei portugheze se află în carantină timp de două săptămâni începând de miercuri, pentru a stopa răspândirea contaminării zilnice în creștere.


Principala țară exclusă de pe lista Uniunii Europene - Statele Unite, unde epidemia continuă cu noi cazuri și decese zilnice în creștere, în special în sudul și vestul țării, unde mai multe state au ridicat unele restricții.


Pe continentul american, situația rămâne îngrijorătoare și în America Latină și Caraibe, unde numărul deceselor ar putea depăși 400.000 în trei luni dacă nu se vor lua măsuri sanitare mai stricte, potrivit Organizației Panamericane a Sănătății (OPS).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.739 secunde