Ungaria promite Republicii Moldova asistență în vederea integrării europene

120
Ungaria promite Republicii Moldova asistență în vederea integrării europene - ungaria-1580850336.jpg

Articole recomandate

Republica Moldova și Ungaria au semnat două memorandumuri, unul în sectorul cooperării diplomatice și altul în domeniul educației, în cadrul vizitei pe care ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, a desfășurat-o, ieri, la Chișinău, informează MTI. 


Astfel, Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei va delega doi diplomați la Chișinău pentru a acorda asistență și expertiză pe dimensiunea integrării europene. Totodată, studenții din Republica Moldova vor putea beneficia de 40 de locuri cu bursă în universitățile din Ungaria. 


Szijjarto a declarat, în timpul conferinței de presă susținute alături de omologul său de la Chișinău, Aureliu Ciocoi, că Republica Moldova trebuie să-și dezvolte relațiile cu UE. 


"Intenția noastră nu este doar să dezvoltăm relațiile bilaterale, ne-ar plăcea foarte mult ca relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană să devină și mai strânse. Uniunea Europeană are nevoie de povești de succes și una poate deveni Parteneriatul Estic, în care Republica Moldova are un rol foarte important", a spus Szijjarto. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 Ianuarie 2020
Stire din Actual : Brexit în sunet de cimpoi!
Luni, 03 Februarie 2020
Stire din Economie : 2019 a fost un an bun pentru turism
Pagina a fost generata in 1.7635 secunde