Ungaria cere UE un dialog constructiv cu Turcia pentru a preveni un nou val de refugiați

170
Ungaria cere UE un dialog constructiv cu Turcia pentru a preveni un nou val de refugiați - ungaria-1570823710.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană ar trebui să aibă un dialog cu Turcia, în pofida ofensivei lansate de Ankara împotriva forțelor kurde în Siria, pentru a evita un nou val de migranți în Europa, a afirmat, joi, într-un interviu, ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, relatează Reuters. 


Trupele turce și aliații lor rebeli sirieni au avansat, joi, pe teritoriul sirian, deschizând un nou front în războiul civil din Siria și expunând incapacitatea Europei de a influența direcția conflictului. 


"Avem nevoie de un dialog constructiv cu Turcia pentru a evita o situație în care un flux migratoriu suplimentar ajunge în Europa", a spus Szijjarto în interviu, cu câteva săptămâni înainte ca președintele turc Tayyip Erdogan să viziteze Budapesta, la începutul lunii noiembrie. 


Peter Szijjarto a menționat că gardul ridicat la granița sa de sud cu Serbia ar fi primul punct în care orice nou flux de migranți ar putea fi oprit și că acest lucru ar trebui evitat. 


Turcia, care găzduiește 3,6 milioane de refugiați sirieni, a amenințat că va deschide porțile pentru a le permite celor care sunt deja în țară să se îndrepte spre Europa dacă nu primește sprijin pentru planurile sale. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7264 secunde