Ungaria a distribuit un milion de pașapoarte diasporei sale

205
Ungaria a distribuit un milion de pașapoarte diasporei sale - ungaria-1510848962.jpg

Articole recomandate

Guvernul ungar a anunțat că a eliberat în șapte ani un milion de pașapoarte membrilor diasporei maghiare stabilite în străinătate, în special în țările limitrofe, în baza unei legi controversate asupra dublei cetățenii adoptate la inițiativa premierului Viktor Orban, relatează AFP.

Consecință a istoriei și a tratatelor de pace de după Primul Război, peste două milioane de maghiari trăiesc în țările vecine Ungariei, care are 9,8 milioane de locuitori, notează agenția franceză de presă.

"Am înregistrat depunerea de jurământ cu numărul 1.000.000 din partea unui nou cetățean ungar", a declarat vicepremierul Zsolt Semjen, la un canal de televiziune public, exprimându-și satisfacția că guvernul ultraconservator al lui Viktor Orban și-a ținut promisiunea.

După revenirea sa la putere în 2010, una din primele măsuri ale liderului suveranist avea să fie prezentarea unei legi ce să ofere posibilitatea maghiarilor de origine care trăiesc în special în România, Slovacia, Serbia, Croația și Ucraina să obțină naționalitatea ungară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3027 secunde