Un vehicul a intrat în mulțime în piața Tiananmen din Beijing: Trei persoane au murit

72
Un vehicul a intrat în mulțime în piața Tiananmen din Beijing: Trei persoane au murit - atac-1382954372.jpg

Articole recomandate

Un vehicul a intrat luni în mulțimea adunată în Piața Tiananmen din Beijing, provocând moartea a trei persoane, a anunțat agenția China Nouă, citată de Mediafax.ro, în timp ce imaginile publicate pe Internet arătau o mașină în flăcări, chiar înainte de intrarea în Orașul Interzis.

Evenimentul a declanșat imediat o importantă operațiune a forțelor de ordine, o vastă acțiune de cenzurare pe Internet și o încercuire totală a acestui cartier în care regimul comunist a reprimat în sânge protestele democratice din 1989.

"Șoferul mașinii de teren și cei doi pasageri au murit", a declarat într-un comunicat Biroul pentru siguranță publică din capitala chineză. "Numeroși turiști și polițiști în serviciu" au fost răniți de mașină, care în cele din urmă s-a oprit într-o barieră, a precizat el.

Potrivit agenției oficiale de presă China Nouă, 11 turiști și polițiști au fost răniți de mașină înainte ca aceasta să intre în coliziune cu parapetul unuia dintre podurile care duc la Tiananmen ("Poarta Păcii celeste", în chineză).

Potrivit poliției, faptele au avut loc în jurul orei 12.05 (06.05 ora Românie) în această piață din centrul Beijingului.

"Polițiștii încercau să acorde asistență persoanelor la fața locului, iar incendiul a fost stins. Răniții au fost transferați la un spital din vecinătate", a adăugat poliția.

Accesul tuturor pietonilor la Tiananmen era blocat, au constatat jurnaliștii AFP.
Fotografii postate online - și șterse imediat de serviciile de cenzură - au arătat un vehicul în flăcări, din care se ridica un fum gros, în fața celebrului portret al lui Mao la intrarea în Orașul Interzis, care dă spre partea de nord a Tiananmen.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Stire din Actual : ATENTAT cu BOMBĂ pe aeroport!
Pagina a fost generata in 1.9047 secunde