Un tablou care valorează 800.000 de euro a fost găsit într-un autobuz

183
Un tablou  care valorează 800.000 de euro  a fost găsit  într-un autobuz - tabloufuratsigasit-1519563179.jpg

Articole recomandate

Serviciul vamal francez a descoperit un tablou din secolul al XIX-lea de Edgar Degas, "Les Choristes", furat la sfârșitul lui 2009 la Marsilia, ascuns în compartimentul de bagaje al unui autobuz care circula în regiunea pariziană, au anunțat autoritățile, citate de AFP.

Proprietate a Muzeului d’Orsay din Paris, tabloul, cunoscut și sub titlul "Les Figurants", a fost furat la 31 decembrie 2009 din muzeul Cantini din Marsilia, căruia îi fusese împrumutat pentru o expoziție, fără a fi descoperită vreo urmă de efracție, relatează Agerpres.

În timp ce controlau un autobuz parcat într-o zonă aflată la est de Paris, vameșii au descoperit într-o valiză "o operă purtând semnătura lui Degas pentru care niciun pasager nu s-a identificat drept proprietar", se menționează într-un comunicat al ministerelor culturii și conturilor publice.

Vameșii au confiscat atunci tabloul atribuit lui Degas, pictor impresionist francez născut în 1834 și care a murit în 1917, și au solicitat o expertiză din partea Muzeului d’Orsay.

"Primele elemente ale expertizei ne permit să afirmăm că este vorba despre opera căutată", au precizat cele două ministere.

Ministrul Culturii, Françoise Nyssen, și-a exprimat bucuria privind "această fericită redescoperire a unei opere aparținând colecțiilor naționale, a cărei dispariție reprezenta o grea pierdere pentru patrimoniul impresionist francez".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5189 secunde