Un nou scrutin în Spania, dominat de criza din Catalonia

281
Un nou scrutin în Spania, dominat de criza din Catalonia - unnou-1573160815.jpg

Articole recomandate

Paralizată politic, Spania se întoarce la urme, duminică, pentru a patra oară în patru ani, într-un context de criză deschisă în Catalonia, care ar urma să provoace un avans al partidului de extremă-dreapta Vox, comentează AFP. 


Învingător la ultimele alegeri de la sfârșitul lunii aprilie, dar incapabil să ajungă la o înțelegere cel puțin cu stânga radicală Podemos pentru a accede din nou la putere, premierul socialist în exercițiu Pedro Sanchez este dat din nou învingător în sondaje. 


Însă nu ar urma să iasă întărit din acest scrutin, așa cum spera, spre deosebire de Partidul Popular (de dreapta) și în special de Vox, care ar putea deveni a treia forță politică după ce și-a făcut intrarea în Camera Deputaților în aprilie, într-o țară unde extrema-dreaptă era marginală de la sfârșitul dictaturii lui Franco în 1975. 


Această formațiune ultranaționalistă, care promite interzicerea partidelor separatiste și promovează un discurs foarte dur despre imigrație, profită de emoția stârnită de scenele de gherilă urbană de la Barcelona care au urmat condamnării, la mijlocul lunii octombrie, a unor lideri separatiști catalani pentru rolul lor în tentativa de secesiune din 2017. 


Conform unor sondaje recente, Vox ar putea să își dubleze numărul de deputați la aproape 50 dintr-un total de 350. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3317 secunde