Un militar înarmat a amenințat că aruncă în aer un pod

163
Un militar înarmat a amenințat că aruncă în aer un pod - eewubrmxyaav2it32431200-1568837883.jpg

Articole recomandate

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, amenințând că îl va arunca în aer, a anunțat poliția, care a izolat cartierul, potrivit AFP și agențiilor de presă ucrainene. Bărbatul a fost ulterior arestat.

UPDATE. Forțele speciale ucrainene l-au reținut pe bărbatul înarmat care a blocat miercuri un pod strategic la Kiev, amenințând să-l arunce în aer și trăgând focuri de armă în aer, a indicat poliția municipală, citată de France Presse.

"Bărbatul a fost arestat", a declarat poliția într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Ministerului de Interne ucrainean, nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident.

Conform media ucrainene, bărbatul este un militar activ în vârstă de 42 de ani și a luptat împotriva separatiștilor proruși în estul Ucrainei.

.....

Necunoscutul, care a tras câteva focuri de armă în aer, "a amenințat cu provocarea unei explozii", a indicat șeful poliției din Kiev, Andrii Krâșcenko, într-un comunicat. "Noi am lansat o operațiune specială", a adăugat el.

Poliția califică acest caz drept "pregătiri pentru un atentat terorist" și a blocat circulația mașinilor și a metroului pe acest pod care traversează râul Nipru, a precizat el.

Numeroase mașini ale poliției și un blindat se aflau la fața locului, a constatat un fotoreporter AFP.

Această situație, în plină oră de vârf, a provocat ambuteiaje uriașe în capitala ucraineană, unde mai multe poduri leagă centrul orașului de cartiere rezidențiale, dintre care mai multe se află de cealaltă parte a râului.

Incidentele implicând arme de război nu sunt rare în Ucraina, unde numeroase arme se află în circulație ca urmare conflictului cu separatiști proruși în estul țării, care a făcut aproape 13.000 de morți din 2014 până în prezent.

Nu se știe pentru moment dacă bărbatul înarmat are vreo legătură cu conflictul din Donbas, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului ucrainean theBabel, bărbatul - în jur de 35 de ani, într-o uniformă de camuflaj, cu o beretă albastră pe cap - s-a înfășurat în steagul național galben-albastru și a tras focuri în aer dintr-o armă automată.

Jurnaliștilor li s-a interzis accesul în zonă, unde au fost mobilizate două blindate și o mașină a salvarii. Individul este înarmat și are explozibil asupra sa, informează agenția de presă hromadske.ua.

Potrivit Unian, la locul incidentului s-a deplasat însuși ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov.

De asemenea, forțele de ordine au trimis un mediator să discute cu presupusul atentator.

sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8041 secunde